به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی « آوای فامنین» به نقل از عصر همدان، رحیم مرتضایی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اهمیت آموزش در توسعه تجارت، از برگزاری ۴۲ دوره آموزشی در سال جاری خبر داد و اظهار کرد: تا پایان سال، ۱۴۰۰ دوره آموزشی دیگر نیز برگزار خواهیم کرد. این دورهها در سه شعبه اتاق بازرگانی در شهرستانهای نهاوند، ملایر، بهار و اسدآباد برگزار شد و تاکنون یک هزار و ۵۶۵ نفر در آن شرکت کردهاند.
وی افزود: ۸ هزار و ۲۳۵ نفر ساعت مجموع دورههای آموزشی برگزار شده توسط اتاق بازرگانی بوده است.
رئیس اتاق بازرگانی همدان همچنین از انعقاد تفاهمنامه با ۵ دانشگاه استان همدان(بوعلی سینا، علوم پزشکی، صنعتی همدان، علمی کاربردی و پیشگامان تحول صنعت) به منظور ارتقاء آموزش و بهرهمندی از توان دانشگاهها خبر داد.
وی ایجاد دفتر ارتباط صنعت و دانشگاه در اتاق بازرگانی را از دیگر اقدامات مهم در این زمینه برشمرد.
مرتضایی به فعالیت کمیسیونهای اتاق بازرگانی اشاره کرد و گفت: ۱۲ کمیسیون در بخشهای مختلف(اقتصاد سلامت، بانکی سرمایهگذاری، آموزش، کارآفرینی، حمل و نقل، صادرات غیرنفتی، صنایع، کشاورزی، گردشگری، تأمین اجتماعی و مالیاتی وروابط کار، معادن و صنایع معدنی، خدمات فنی مهندسی و کمیسیون فرش، هنر صنایع دستی) داریم که در هر کدام از این کمیسیونها، فعالین اقتصادی و متخصصین به بحث و بررسی مسائل مربوط به حوزه خود میپردازند، عنوان کرد: در سال جاری، ۶۸ جلسه کمیسیون برگزار شده و ۱۷۲ مصوبه نیز داشتهایم.
وی تعداد اعضای شرکتکننده در این کمیسیونها را ۶۹۱ نفر اعلام کرد و افزود: هر کدام از این کمیسیونها ۲۶ کمیته دارند.
رئیس اتاق بازرگانی همدان همچنین به برگزاری ۳۷ جلسه هیأت رئیسه در سال جاری اشاره کرد و مصوبات آن را در زمینههای مختلف، به ویژه ساختمان جدید اتاق بازرگانی برشمرد.
وی مطرح کرد: ساختمان جدید را با اعلام پیشرفت ۹۷ درصد به ما تحویل دادند در صورتی که در حقیقت ۷۵ درصد پیشرفت داشت که در این مدت سعی کردیم مشکلات آن را حل کنیم و تا سال بعد به صورت ۱۰۰ درصد تکمیل نماییم.
مرتضایی در بخش دیگری از سخنان خود به عضویت ۲۲ تشکل در اتاق بازرگانی همدان اشاره کرد و گفت: این تشکلها در سال جاری ۱۷ مجمع سالیانه و ۱۲ مجمع فوقالعاده برگزار کردند.
وی تعداد جلسات هیأت رئیسه این تشکلها را ۱۵۰ جلسه اعلام کرد و افزود: استان همدان جزء ۴ استان برتر در زمینه تعداد تشکلها در کشور است.
رئیس اتاق بازرگانی همدان شورای گفتگو را محلی برای تعامل بین بخش خصوصی و دولت دانست و گفت: در این شورا، مسائل و مشکلات بخش خصوصی مطرح و راهکارهای مناسب برای رفع آنها بررسی میشود، در سال جاری، ۹ جلسه شورای گفتگو برگزار شده و ۴۷ مصوبه نیز داشتهایم.
وی خاطرنشان کرد: ۲۰ جلسه کارشناسی نیز پیش از برگزاری جلسات شورای گفتگو برگزار شده است که ماحصل آن در شورای گفتگو بررسی شده است.
رونمایی از سند توسعه صادرات استان تا پایان سال
مرتضایی در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیتهای بخش بینالملل اتاق بازرگانی همدان اشاره کرد و گفت: این بخش در سالهای اخیر فعالیتهای خوبی داشته است؛ ما با کشورهای مختلف تفاهمنامه همکاری امضا کردیم و در زمینه توسعه صادرات و جذب سرمایهگذاری خارجی تلاش میکنیم.
وی از تدوین سند توسعه صادرات استان همدان و انعقاد تفاهمنامه با کشورهایی مانند ازبکستان، تاجیکستان، بلاروس، ترکیه و قزاقستان خبر داد.
رئیس اتاق بازرگانی همدان با بیان اینکه یکی از مفاد تفاهم ترکیه با توجه به اینکه ارتباطات فرهنگی خوبی با شهر بخارا داشتیم این بود که یک خیابان یا میدان به نام بخارا نامگذاری شود و در شهر بخارا نیزی میدان یا خیابانی به نام همدان نامگذاری شود که پیگیر هستیم در آینده نزدیک سفر سفیر ازبکستان به همدان این مهم اجرایی شود.
وی مطرح کرد: در حال پیگیری کار مشترکی با استان ایلام که پایانه صادراتی مشترک مواد غذایی بین استان همدان و این استان ایجاد شود تا مواد غذایی را بتوانیم به عراق صادر کنیم.
مرتضایی با اشاره به اینکه تفاهمنامه بینالمللی مشترک بین ۶ استان همسایه ایلام، خرمآباد، زنجان ،سنندج و کرمانشاه مجاور از جمله منعقد کردیم که دبیرخانه این کمیته در همدان مستقر است، تصریح کرد: این تفاهمنامه زمینه فعالیت بینالمللی با هزینه کمتر را فراهم میکند.
وی با بیان اینکه هشتم اسفندماه هیأتی را به عراق اعزام خواهیم کرد که با استانهای اصفهان، ایلام، قم و قزوین مذاکراتی مبنی بر توسعه روابط را در شهر کربلا انجام دهند.
رئیس اتاق بازرگانی همدان از برگزاری همایش ملی گوهر سنگهای کشور در تاریخ ۱ و ۲ اسفند خبر داد و گفت: این همایش با هدف جذب سرمایه و توسعه صنعت گوهر سنگ در اتاق بازرگانی استان برگزار میشود.
وی با اشاره به اینکه در این همایش، فعالین اقتصادی و متخصصین از سراسر کشور حضور خواهند داشت، افزود: در حاشیه این همایش، نمایشگاهی با حضور ۴۰ شرکت و فعال اقتصادی برگزار خواهد شد و برای اولین بار نمایشگاه شهاب سنگهای ایران در همدان رونمایی میشود.
از تخلفات ساختمانی تا مشکلات صادرات
مرتضایی موضوع ساختمان جدید اتاق بازرگانی اشاره کرد و گفت: متاسفانه در زمان ساخت این ساختمان، تخلفاتی صورت گرفته و پیشرفت فیزیکی آن به درستی گزارش نشده بود، بیان کرد: این موضوع باعث شد تا هیأت رئیسه جدید اتاق با مشکلات زیادی روبرو شود.
وی در ادامه به مشکلات تولیدکنندگان استان پرداخت و عنوان کرد: کمبود انرژی، تورم و مشکلات مربوط به تعهد ارزی از جمله مهمترین چالشهای پیش روی تولیدکنندگان است.
رئیس اتاق بازرگانی همدان با بیان اینکه این مشکلات باعث تعطیلی بسیاری از واحدهای تولیدی شده است، از مسئولان خواست تا برای رفع این معضلات چارهاندیشی کنند.
وی همچنین به مشکلات صادرکنندگان استان اشاره کرد و ابراز کرد: تعهد ارزی و عدم وجود روابط بانکی مناسب با کشورهای دیگر، صادرات غیرنفتی را با مشکل مواجه کرده است و خواستار تسهیل روند صادرات و رفع موانع پیش روی صادرکنندگان شد.
مرتضایی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع سرمایهگذاری در استان پرداخت و گفت: متاسفانه عدم هماهنگی بین سازمانهای دولتی و سرمایهگذاران باعث شده تا سرمایهگذاری در استان با مشکلات زیادی روبرو شود، خواستار ایجاد پنجره واحد برای تسهیل روند سرمایهگذاری در استان شد.
مرتضایی در پایان سخنان خود به موضوع برندسازی در استان اشاره کرد و گفت: متاسفانه در این زمینه نیز با مشکلات زیادی روبرو هستیم. وی از امضای تفاهمنامهای با خانه برند برای رفع این مشکل خبر داد.
وی با اشاره به مشکلات موجود در صادرات کالا از نهاوند، خواستار توجه جدی مسئولان به این موضوع شد.
رئیس اتاق بازرگانی همدان بهطور خاص به صادرات محصولاتی مانند گشنیز، ماش و میوه اشاره کرد و تصریح کرد: این محصولات با کیفیت بالا در نهاوند تولید می شوند، اما متاسفانه به دلیل عدم ساماندهی و ارزش گذاری صحیح، سود حاصل از صادرات آنها به درستی به استان نمی رسد.
وی همچنین به خروج غیرقانونی این محصولات از کشور اشاره کرد و خواستار جلوگیری از این امر شد.
مرتضایی با بیان اینکه متاسفانه بسیاری از واحدهای تولیدی در استان با مشکلات عدیدهای از جمله کمبود بودجه، سوء مدیریت و عدم تمدید مجوزها روبرو هستند که این امر باعث تعطیلی بسیاری از این واحدها شده است، گفت: اگر به این مشکلات رسیدگی نشود، شاهد افزایش بیکاری و رکود اقتصادی در استان خواهیم بود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات صنعت فرش دستباف در استان همدان اشاره کرد و گفت: صنعت فرش دستباف در استان همدان از دیرباز مورد توجه بوده است، اما متأسفانه امروزه با مشکلات زیادی از جمله پایین بودن دستمزد کارگران فرشباف و عدم توانایی رقابت با فرش ماشینی روبروست.
رئیس اتاق بازرگانی همدان خواستار فرهنگ سازی برای حمایت از این صنعت شد و گفت: باید با فرهنگ سازی و حمایت از تولیدکنندگان فرش دستباف، این صنعت را از خطر نابودی نجات دهیم.
وی در مورد برگزاری جشنواره مبلمان ملایر توضیحاتی ارائه داد و گفت: خوشبختانه جشنواره مبلمان ملایر که چندی پیش در این شهرستان برگزار شد، با استقبال خوبی از سوی مردم و گردشگران روبرو شد و تاثیر مثبتی بر اقتصاد شهرستان داشت.
وی افزود: در این جشنواره علاوه بر فروش مبلمان، سایر واحدهای صنفی مانند اقامتگاهها، سوغات سراها و اغذیه فروشیها نیز از رونق خوبی برخوردار بودند.
مرتضایی همچنین به صادرات غیرمستقیم مبلمان ملایر اشاره کرد و خواستار رفع موانع صادرات مستقیم این محصول شد.
وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری مسئولان و تلاش فعالان اقتصادی، مشکلات موجود در استان همدان برطرف شود و شاهد رونق اقتصادی در این استان باشیم.
انتهای خبر/.
دیدگاه شما