آخرین اخبار

14. تير 1404 - 19:39   |   کد مطلب: 29742
در روزهایی که دل‌ها با نام حسین (ع) می‌تپد و اشک‌ها بی‌وقفه برای مظلوم کربلا ریخته می‌شود، فرصتی فراهم شده است تا این عشق آسمانی به زبانی زمینی و عملی ترجمه شود، فرصتی برای جاری شدن «مهر حسینی» در رگ‌های ایران.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «آوای فامنین»  به نقل از ایرنا، پویش «مهر حسینی، برای ایران» دعوتی است از دل سوگ و ایثار، برای آنان که می‌خواهند نذرشان را نه‌فقط در قالب اشک و ماتم، بلکه با اهدای زندگی معنا کنند. اینجا، در دل محرم، نذر ما می‌تواند فقط اشک نباشد، نذر ما می‌تواند حیات باشد. با اهدای خون، ما نیز می‌توانیم لبیکی زمینی به فریاد «هَل مِن ناصر یَنصُرُنی» حسین(ع) بدهیم.

با یک آستین بالا زدن، با یک تصمیم ساده اما سرشار از عشق می‌توانیم نقش کوچکی در نجات بزرگ‌ترین دارایی یک انسان، یعنی جانش، داشته باشیم. هر قطره خون، نوری است در تاریکی و چه نذری زیباتر از بخشیدن حیات؟

صبح اول وقت وارد سالن مرکز انتقال خون مسجد کبود تبریز که می‌شوم، گرمای عجیبی در فضا جریان دارد؛ نه از جنس هوا، بلکه از جنس انسانیت. سالن مملو از جمعیتی‌ است که آمده‌اند نذرشان را ادا کنند، نذری نه از جنس طعام، که از جنس جان.

پیجینگ صوتی مرکز یکی‌یکی شماره‌ها را صدا می‌زند و هر بار، فردی با لبخند آرامی بر لب، از جای خود بلند می‌شود تا قدمی به ادای نذرش نزدیک‌تر شود. سکوتی از جنس احترام میان همهمه حاکم است؛ هرکس با نیتی آمده، اما همه با یک حس مشترک آن هم عشق به حسین(ع) و نجات جان یک انسان.

در گوشه‌ای، خانواده‌ای چندنفره نشسته‌اند. پدر، مادر، دختر نوجوان و پدربزرگ. آمده‌اند تا کنار هم، نذر خون‌شان را ادا کنند، تصویری زیبا از نسلی که مهربانی را به ارث می‌برد، از پدر به پسر، از مادر به دختر.

با یکی از مراجعه‌کنندگان که هم‌صحبت می‌شوم، صدایش آرام است اما پر از اطمینان. با نگاهی مهربان می‌گوید: شاید توان مالی نداشته باشم که نذری از جنس غذا یا کمک‌های دیگر بدهم، اما هر سال، در همین روز، اگر شرایط بدنم فراهم باشد، خودم را به اینجا می‌رسانم تا نذر خونم را ادا کنم.

لحظه‌ای سکوت می‌کند، انگار در دلش چیزی را مرور می‌کند، سپس ادامه می‌دهد: می‌دانم جایی، بیماری چشم‌انتظار است، بیماری که زندگی‌اش به همین چند قطره خون بسته است. من چیزی زیادی ندارم، اما این را دارم و اگر بتواند حتی یک جان را نجات دهد، همین برای من بزرگ‌ترین نذر دنیاست.

با دختر نوجوانی هم‌کلام می‌شوم، با لبخندی ساده اما پر از معنا می‌گوید: شرایط بدنی من هنوز اجازه نمی‌دهد نذر خون را ادا کنم اما پدر و مادرم در صف ایستاده‌اند، دیدن اینکه خانواده‌ام با دل و جان برای نجات جان دیگران آمده‌اند، برایم الهام‌بخش است.

او کمی مکث می‌کند، نگاهش را به صف اهداکنندگان می‌دوزد و ادامه می‌دهد: شاید امروز فقط تماشاچی باشم، اما روزی من هم کنارشان خواهم ایستاد، با آستینی بالا و قلبی پر از ایمان.

یکی از مراجعه‌کنندگان را می‌بینم که با شوق و انگیزه جلو می‌آید. به سمت یکی از پرسنل می‌رود و با لحنی پر امید می‌پرسد: شرایط اهدای خون چیست؟ من هم می‌خوام نذرم را ادا کنم.

پرسنل با نگاهی مهربان و صدایی آرام می‌گوید: متأسفم عزیزم وزن بدنت کمتر از حد مجاز است، نمی‌توانید اهدا کنید ان‌شاءالله دفعات بعد.

به سالن خون‌گیری قدم می‌گذارم، نگاهم به اهداکنندگانی می‌افتد که روی تخت‌ها دراز کشیده‌اند؛ در حال اهدای چیزی که شاید برای خودشان ساده باشد، اما برای دیگری یعنی زندگی، از جوان پرانرژی تا پیرمردی با موهای سپید، همه آمده‌اند با لبخندی بر لب و دلی آرام.

پرسنل مرکز را که می‌بینم، مهربانی‌شان پیش از هر چیز به چشم می‌آید؛ لبخندشان خالص، نگاه‌شان آرام و برخوردشان، پر از احترام و صبوری است.

وقتی نذر از سن و سال عبور می‌کند

پیرمردی با گام‌هایی آهسته و عصا به دست وارد مرکز می‌شود. نگاهش آرام و صورتش، روایتگر سال‌هایی پر از تجربه و زندگی است.

به سمتش می‌روم و با کنجکاوی می‌پرسم: در این هوای گرم، با این سن و سال چه چیزی شما را تا اینجا کشانده؟ لبخندش کمی پررنگ‌تر می‌شود و آرام می‌گوید: مگر نه این‌که حسین(ع) جانش را داد برای انسانیت؟ من که چیزی ندارم همین چند قطره خون، نذر من است. تا وقتی نفس می‌کشم، دلم می‌خواهد سهمی در زنده نگه داشتن آدم‌ها داشته باشم.

مدیرکل انتقال خون آذربایجان شرقی از فعالیت مراکز انتقال خون استان در روزهای تاسوعا و عاشورا خبر داد و از مردم نیکوکار برای انجام امر خداپسندانه اهدای خون دعوت کرد.

مهدی رسولی در گفت‌وگو با ایسنا ضمن تسلیت ایام عزاداری امام حسین(ع) گفت: مراکز ثابت انتقال خون سراسر استان مانند هر سال در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی میزبان اهداکنندگان خون هستند.

وی افزود: در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی، ۱۴ و ۱۵ تیر، در کلانشهر تبریز، مرکز انتقال خون مسجد کبود، واقع در خیابان امام خمینی، روبروی مسجد کبود، مرکز جدید انتقال خون تبریز واقع در خیابان عطار نیشابوری، خیابان ملاصدرا (ساری زمین)، جنب پمپ گاز و مرکز انتقال خون نصف راه واقع در میدان جهاد جنب مرکز بهداشت از ساعت ۸ تا ۱۷ آماده خدمت‌رسانی به اهداکنندگان هستند.

وی ادامه داد: همچنین مرکز انتقال خون شهرستان مراغه واقع در خیابان آب بالاتر از اداره راهداری و جاده ای جنب آموزشگاه رفیع، مرکز انقال خون شهرستان میانه واقع درخیابان شهید بهشتی روبروی مدرسه علمیه پ ۱۸ و مرکز انتقال خون شهرستان بناب واقع در اورژانس سابق بیمارستان امام خمینی، روز تاسوعا و عاشورای حسینی از ساعت ۸ تا۱۳:۳۰ پذیرای اهداکنندگان خون هستند.

رسولی ضمن دعوت از عزاداران حسینی برای اهدای خون و پیوستن به پویش «مهر حسینی، برای ایران» گفت: نیاز به خون و فرآورده‌های خونی یک نیاز همیشگی است به همین دلیل از مردم درخواست داریم بیماران نیازمند به خون را فراموش نکنند و با اهدای خون خود زمزمه حیات را دوباره در دل‌های بیماران به جریان اندازند.

وی تصریح کرد: با توجه به افزایش مراجعات در روزهای تعطیلی پیش رو (تاسوعا و عاشورای حسینی) و جلوگیری از ازدحام مراجعین، داوطلبان اهدای خون می‌توانند با ثبت نام در سامانه نوبت دهی اینترنتی به آدرس nobatdehi.ibto.ir زمان خلوت تری را برای اهدای خون و ادای نذر خود انتخاب و با نظم بیشتری اقدام به اهدای خون کنند.

وی یادآور شد: پویش اهدای خون «مهر حسینی ، برای ایران» از ابتدای ماه محرم تا پایان ماه صفر در مراکز انتقال خون استان در حال برگزاری بوده و این مراکز پذیرای نذر خون و پلاکت فرزیس توسط شهروندان هستند.

انتهای خبر/.

دیدگاه شما

وضع هوای فامنین
عکس ماهواره ای شهرستان فامنین
قیمت روز طلا، سکه و ارز در بازار
پایگاه اطلاع رسانی تامین اجتماعی
فرمانداری فامنین
شهرداری فامنین
کانال تلگرامی آوای فامنین
بازی قیام مختار