10. تير 1404 - 13:06   |   کد مطلب: 29725
متخصص گوارش با بیان اینکه مصرف دخانیات اثر زیادی در رفلاکس معده دارد، گفت: نیکوتین موجود در سیگار باعث شل شدن دریچه تحتانی مری شده و موجب بازگشت اسید به مری می‌شود در نتیجه ترک سیگار، برای بهبود علائم رفلاکس الزامی است.

سید احمد علوی در گفتگو با خبرنگار اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «آوای فامنین» به نقل از عصر همدان  با بیان اینکه مشکلات دستگاه گوارش به مسائل زیادی مرتبط می‌شود، گفت: مثلاً رفلاکس معده مربوط به پس زدن محتویات معده، شامل اسید و آنزیم‌های گوارشی، به داخل مری است.

 وی با اشاره به اینکه مخاط مری بافت بسیار حساسی در برابر اسید دارد، افزود: این دقیقاً برخلاف معده است که مکانیسم‌های دفاعی قوی برای محافظت از خود در برابر اسید دارد.

متخصص گوارش ادامه داد: در محل اتصال مری به معده، یک دریچه یا اسفنکتر تحتانی مری وجود دارد که همیشه باید بسته باشد، گفت: اما اگر این دریچه کمی شل شود یا به درستی بسته نشود، اسید معده به داخل مری بازمی‌گردد و باعث ایجاد سوزش شدید، التهاب، قرمزی مخاط و درد می‌شود.

علوی با بیان اینکه به همین دلیل، مری باید همیشه عاری از ترشحات اسیدی معده باشد، تصریح کرد: رفلاکس یکی از شایع‌ترین بیماری‌های دستگاه گوارش است و در تمام سنین دیده می‌شود و عوامل متعددی در بروز آن نقش دارند.

وی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین دلایل آن‌ها چاقی، است، افزود: در افراد چاق، فشار داخل شکم افزایش می‌یابد که این می‌تواند دریچه مری به معده را تحت فشار قرار دهد و منجر به رفلاکس شود.

متخصص گوارش خاطرنشان کرد: پرخوری باعث لبریز شدن معده و سرریز شدن محتویات آن به داخل مری می‌‌شود و مشکلات گوارشی را به دنبال خواهد داشت.

 علوی با بیان اینکه علاوه بر این، برخی افراد ممکن است به صورت مادرزادی، دریچه‌ای شل‌تر در محل اتصال مری به معده داشته باشند، عنوان کرد: این نیز یکی از علل رفلاکس محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سبک زندگی و عادات غذایی نیز نقش بسزایی دارند،گفت: غذاهای سنگین، پرچرب، پر ادویه، نوشیدنی‌های گازدار، قهوه، شکلات و مصرف الکل می‌توانند باعث تشدید علائم رفلاکس شوند.

متخصص گوارش ادامه داد: یکی از شایع‌ترین علائم رفلاکس، بی‌علامتی آن است، بسیاری از افراد با رفلاکس، هیچ علامتی ندارند اما در مواردی که علائم ظاهر می‌شوند، طیف وسیعی از نشانه‌ها وجود دارد.

علوی با بیان اینکه علاوه بر سوزش پشت جناغ سینه که علامت کلاسیک رفلاکس است، ممکن است علائم خارج از دستگاه گوارش نیز دیده شود، افزود: تحریک انتهای تحتانی مری توسط اسید معده می‌تواند باعث گرفتگی صدا، سرفه مزمن، احساس خفگی، مشکلات در بلع و حتی آسم ناشی از رفلاکس شود.

وی با اشاره به اینکه گاهی اوقات بیمار با این علائم به پزشک مراجعه می‌کند و علت اصلی، یعنی رفلاکس، مورد توجه قرار نمی‌گیرد، عنوان کرد: این بسیار قابل توجه است که رفلاکس می‌تواند خود را با علائمی شبیه به بیماری‌های تنفسی نشان دهد.

متخصص گوارش خاطرنشان کرد: رفلاکس طولانی مدت می‌تواند عوارضی جدی ایجاد کند، مثلاً التهاب مزمن مری می‌تواند باعث تنگی در محل اتصال مری به معده شود.

علوی با بیان اینکه این التهاب مزمن می‌تواند به مرور زمان منجر به تغییراتی در سلول‌های مری و در نهایت افزایش ریسک بدخیمی شود، افزود: البته این درصد بسیار پایین است، اما باید جدی گرفته شود.

وی در پاسخ به این سوال که بهترین روش تشخیصی برای رفلاکس معده چیست، گفت: یکی از مهم‌ترین و دقیق‌ترین روش‌های تشخیصی، آندوسکوپی است، این روش به پزشک اجازه می‌دهد تا مستقیماً مخاط مری و معده را مشاهده کرده و در صورت وجود التهاب، زخم، تنگی یا تغییرات سلولی، نمونه‌برداری انجام دهد.

متخصص گوارش ادامه داد: مصرف دخانیات نقش قابل توجهی در رفلاکس دارد، در واقع سیگار کشیدن یکی از عوامل تشدید کننده قوی رفلاکس است چراکه نیکوتین موجود در سیگار باعث شل شدن دریچه تحتانی مری می‌شود و به بازگشت اسید به مری کمک می‌کند.

علوی در پایان تأکید کرد: ترک سیگار یکی از توصیه‌های کلیدی برای بهبود علائم رفلاکس است.

 

انتهای خبر/.

دیدگاه شما

وضع هوای فامنین
عکس ماهواره ای شهرستان فامنین
قیمت روز طلا، سکه و ارز در بازار
پایگاه اطلاع رسانی تامین اجتماعی
فرمانداری فامنین
شهرداری فامنین
کانال تلگرامی آوای فامنین
بازی قیام مختار