به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «آوای فامنین» به نقل از ایرنا، خبرگزاری دولتی ریانووستی شامگاه جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ گزارش داد: این مذاکرات پشت درهای بسته در ساختمان کتابخانه ریاستجمهوری در سنپترزبورگ برگزار شد.
تا لحظه انتشار این خبر، گزارشی از جزئیات این مذاکرات اعلام نشده است.
پیش از این، سخنگوی کرملین گفته بود که پوتین میتواند پس از این دیدار با دونالد ترامپ گفتوگوی تلفنی داشته باشد.
دیمیتری پسکوف ساعاتی قبل از این ملاقات اعلام کرده بود که در این مذاکرات درباره جنبههای حل و فصل مناقشه اوکراین و دیدار احتمالی رهبران روسیه و ایالات متحده گفت و گو میشود اما نباید از این سفر، انتظار پیشرفت زیادی را داشت.
به گفته سخنگوی کرملین، این سومین سفر ویتکاف به روسیه است؛ وی طی ماه های گذشته دو بار نیز به مسکو سفر کرده بود.
پسکوف تصریح کرد: دیدار پوتین با ویتکاف فرصتی برای روسیه است تا نگرانی های خود را به ترامپ منتقل کند.
صبح روز جمعه ۲۲ فروردین ۱۴۰۴ هواپیمای فرستاده ویژه رئیس کاخ سفید در فرودگاه پولکوو به زمین نشست. وی قبل از دیدار با پوتین با کریل دیمیتریف رئیس صندوق سرمایه گذاری مستقیم روسیه دیدار کرد.
از ۲۴ بهمنماه ۱۴۰۳ تاکنون، رؤسای جمهور روسیه و آمریکا دو نوبت تماس تلفنی با یکدیگر داشتهاند و تاکنون چهار دور مذاکرات مستقیم میان نمایندگان دو کشور در ریاض و استانبول برگزار شده است.
عالیترین سطح مذاکرات نمایندگان روسیه - آمریکا به ریاست وزیران امور خارجه دو کشور ۳۰ بهمنماه در ریاض برگزار شد که طیف وسیعی از مسائل شامل حل و فصل مسائل دوجانبه، توقف درگیری اوکراین و همچنین موضوعاتی مانند مسائل هستهای ایران را در بر گرفت.
در دومین تماس تلفنی پوتین و ترامپ، رئیسجمهور روسیه از ایده همتای آمریکایی خود برای توقف ۳۰ روزه حمله به تأسیسات انرژی استقبال کرد. با این وجود، وزارت دفاع روسیه در گزارشهای متعددی اعلام کرد: با وجود اعلام عمومی (ولودیمیر) زلنسکی (رئیسجمهور اوکراین) مبنی بر پذیرش توافقات روسیه و آمریکا در تاریخ ۲۴ مارس (چهارم فروردین ۱۴۰۴) در ریاض به منظور توقف حملات به تأسیسات انرژی غیرنظامی، اوکراین به حملات خود علیه زیرساختهای انرژی فدراسیون روسیه ادامه داده است.
چهارم فروردین ۱۴۰۴ نمایندگان مسکو و واشنگتن در ریاض درباره جزئیات حل و فصل مناقشه اوکراین از جمله از سر گیری ابتکار دریای سیاه و آتش بس موقت در حمله به تأسیسات انرژی گفتوگو کرده بودند. به گفته مذاکرهکننده روسیه، طرفین در این مذاکرات درباره چین و ایران صحبتی نکردند.
استانبول ترکیه نیز تاکنون دو نوبت میزبانی مذاکرات هیأتهای آمریکا و روسیه را برعهده داشته است، مذاکراتی که بنا بر اعلام طرفین، درباره عادیسازی روند فعالیت سفارتخانههای دو کشور بوده و به موضوع اوکراین ارتباطی ندارد.
در این چارچوب، نهم اسفندماه ۱۴۰۳ نمایندگان روسیه و آمریکا به مدت ۶ ساعت و نیم در استانبول ترکیه درباره گامهای مشترک برای تأمین مالی سفارتخانهها توافق و درباره بازگرداندن اموال روسیه و از سرگیری پروازهای مستقیم بین شهرهای دو کشور گفتوگو کردند.
دور دوم مذاکرات طرفین در استانبول نیز پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ به مدت پنج ساعت و نیم بین روسیه و آمریکا با دستورکار تسهیل تبادلات مالی برای مأموریتهای دیپلماتیک دو طرف انجام شد.
انتهای خبر/.
دیدگاه شما