حضرت آیت الله محمدی همدانی در یکی از روستاهای فامنین همدان در یک خانواده مذهبی و متدین متولد شده و با توجه به استعداد فوق العاده و علاقمندی ایشان به روحانیت و برخورداری از نبوغ خاص در همان اوائل زندگی به دعوت برادر بزرگوار خویش حضرت حجت الاسلام و المسلمین حاج میرزا علی محمدی در سن 12 سالگی جهت تحصیل در حوزه مقدسه علمیه قم رهسپار آن دیار مقدس شدند.
ایشان درس مقدمات را نزد برادر خویش و سطوح عالی را نزد حضرات آیات و حجج اسلام، مشکینی، نوری همدانی، خزعلی و سید محمد باقر سلطانی طباطبائی و . . . طی کرده و جهت فراگیری دروس خارج فقه و اصول سالها در محضر آیات عظام و علمای اعلام، امام راحل، میرزا هاشم آملی، شیخ مرتضی حائری، تلمذ نمودند و با توفیقات الهی منظومه حکمت، را نزد شهید مفتح و حکمت متعالیه، مباحث عرفانی و تفسیری را در خدمت علامه بزرگوار طباطبائی، جوادی آملی، حسن زاده آملی و شهید مطهری فرا گرفتند.
ایشان که با اشتیاق فراوان مباحث حوزوی را طی می نمود در سن 28 سالگی موفق به کسب اجازه اجتهاد از آیت الله العظمی میرزا هاشم آملی (ره) شده و نیز از حضرات آیات، محمد علی اراکی، سید شهاب الدین مرعشی نجفی، محمد تقی بهجت اجازه نقل حدیث دریافت کردند و در سایه این رشد روز افزون زمینه تدریس از مقدمات و سالها درس خارج فقه، دروس فلسفی، عرفانی، تفسیر و نهج البلاغه، در حوزه علمیه قم و شهرستان و تاسیس حوزه های علمیه خواهران و برادران الزهرا و امیرالمومنین فامنین و تربیت صدها طلبه موفق را برای ایشان فراهم آورد، ضمنا ایشان در مرکز حوزه علمیه قم از داوران تصحیح رساله های علمیه و تایید قبولی و صدور مدارک فضلای حوزه بودند، همچنین ایشان از بیشتر مراجع عظام تقلید دارای اجازه تصدی امورحسبیه می باشند.
حضرت آیت الله محمدی در عرصه های مختلف انقلاب اسلامی حضور فعال و پر ثمر داشته اند ا یشان پیش از 15 خرداد سال 1342 شمسی به فعالیتهای سیاسی علیه رژیم پهلوی پرداختند و بارها بازداشت شدند و در واقعه مدرسه فیضیه مورد ضرب و شتم فراوان قرار گرفتند. همچنین در بیشتر راهپیمائی های طلاب حوزه علمیه قم حضور داشتند و در سفرهای تبلیغی و سخنرانی هایش و چند مرتبه از سوی ساواک دستگیر و زندانی شدند.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایشان مدتی در دفتر حضرت امام (ره) در قم به فعالیت پرداخته و در دوران دفاع مقدس نیز با حضور در جبهه های دفاع مقدس فعالیت داشتند و مشغول جمع آوری کمکهای مردمی جهت رزمندگان اسلام در استان مشغول بودند.
ایشان در سال 1361 از سوی دفتر حضرت امام (ره) به امامت جمعه فامنین منصوب شدند و در طول 23 سال امامت جمعه به انجام خدمات فراوانی در زمینه های فرهنگی، حوزوی، عمرانی، اقتصادی و اجتماعی پرداخته، که نمونه بارز آن فعالیت ایشان در سنگر فرهنگی دانشگاه صدا و سیما می باشد وی پس از کناره گیری حضرت آیت الله موسوی همدانی از امامت جمعه همدان با عنایت به شخصیت و جایگاه مذهبی علمی، فرهنگی و سیاسی از طرف رهبر معظم انقلاب به عنوان نماینده ولی فقیه در استان همدان و امامت جمعه این شهر منصوب شدند که با گذشت قریب به سه سال منشا خدمات ارزنده علمی و فرهنگی و . . . در استان می باشند
http://www.taha-ir.net/ دفتر نماینده گی ولی فقیه در استان همدان
دیدگاه شما