به گزارش آوای فامنین به نقل ازهمدانپیام: چشمها به جلسه هیأت دولت دوخته شده است. امروز شاید از میان سخنان نوبخت (سخنگوی هیأت دولت) یا حتی زودتر از آن از صفحه خبرگزاری دولتی نام چند استاندار دیگر مشخص شود؛ از جمله نام استاندار همدان.
از همان روزهای اول که دولت جدید بر سر کار آمد مردم استان منتظر تغییر و تحول در مدیریتها بودند. گروهها و ذینفوذان بلافاصله دست به کار شدند تا در این خواسته پیش قدم باشند و کمک کنند که گزینه مدنظرشان به ساختمان استانداری راه پیدا کند. ابتدا چشم به گروههای همخوان با گرایشات دولت جدید بود تا ببینند که چه گزینهای را به دولتیها برای استانداری پیشنهاد میکنند.
اصلاحطلبان و اعتدالیون استان لیستی چند گزینهای در جیب راهی مرکز شدند تا پیام خود را به دولت جدید برسانند. درهای وزارت کشور هم در حرکتی کمسابقه به روی اشخاص و گروهها بازماند تا هر کس با هر گزینهای خیال استانداری را در سر داشته باشد، وارد شود.
اصولگرایان و گروههای داعیه دار در سالهای گذشته در استان هم بیکار نمانده و از طریق نمایندگان نام تنی چند از چهرههای استانی را مطرح کردند که البته وجه مشترکشان تکراری بودنشان بود.
در دیگر سو اما نمایندگان استان پس از آنکه دیدند نمیتوانند بر سر گزینه جدیدی به اجماع برسند بهترین راه را در تأکید بر ابقای استاندار فعلی دیدند که البته باعث شگفتی بوده است.
اما وزارت کشور در برابر گزینههای متعدد مطرح شده از سوی گروههای استان همدان، گزینههایی هم برای خود در نظر داشت که افرادی با نام و نشان بودند. ابتدا نام افرادی چون سید حمید طهایی، هوشنگ بازوند، علیاصغر زبردست مطرح شدند که هر کدام هم برای خود طرفداران و البته منتقدانی هم داشتند. این گزینهها البته مورد وثوق و شناخت وزارت کشور بودند و وجود این نامها کار وزارت کشور برای انتخاب استاندار را سخت کرد.
گمانهزنیهای اولیه از درون دولت حاکی از تغییر حتمی استاندار همدان میداد به طوری که در همان ابتدا نام استان در لیست تغییرات دیده میشد اما پس از گذشت چند هفته از آغاز روند تغییر استانداران به دلیل تفرقه و نبود تفاهم بر گزینههای مشترک آنچه که ناپیدا بود تعیین تکلیف برای استانداری همدان بود.
تعلل وزارت کشور در تعیین استاندار همدان در حالی بود که برخی از گزینههای مطرح هم برای استانهای دیگر انتخاب شدند و بر روی نام برخی هم خط حذف خورده شد.
وزارت کشور هوشنگ بازوند را به لرستان فرستاد و ربیع فلاح که پیش از آن نام او برای استانداری همدان مطرح بود را راهی استانداری مازندران کرد. در دیگر سو نگاه وزرات کشور از نام علیاصغر زبردست هم به دلیل در پیش گرفتن تدابیر جدید دور شد.
علیاصغر زبردست استاندار دولت اصلاحات در استان که یکی از گزینههای مطرح بود را وزارت کشور به این دلیل از دور خارج ساخت که او پیش از این سابقه استانداری در همدان را داشت و این با سیاستهای جدید در انتخاب استانداران همخوانی نداشت. البته نام وی برای استانهای دیگر هم مطرح است و احتمال انتصاب دارد.
اصلاحطلبان استان که بر روی برخی گزینهها تأکید بیشتری داشتند لیستی 4 نفره را منتشر کردند که محمد الهیتبار اولویت اول آن بود.
اعتدالگرایان و تیم ستاد انتخاباتی روحانی در استان اما روی نام سید حمید طهایی تأکید داشتند. طهایی گزینهای بود که از گذشته مورد وثوق وزارت کشوریها بود و به قول خودش نیازی به انجام مصاحبه و گفتگو برای شناخت هم نداشت. او چهرهای است که در 3 استان کشور استاندار بوده و بازهم به گفته خودش طوری عمل کرده که هم هوای اصلاحطلبان را داشته و هم دل اصولگرایان را به دست آورده است.
در هفتههای اخیر حتی برخی نمایندگان استان هم با او در تماس بودهاند و به گفته وی آنها از اینکه او استاندار شود استقبال کردهاند. هر چند که وی عقیده دارد برخی موضعگیریها علیه وی از ذهنیتهایی سرچشمه گرفته که نسبت به وی به وجود آمده است. او میگوید اگر به استان بیاید خواهد توانست روحیه تعامل ایجاد کند و موجب نزدیکی دیدگاهها شود.
در دیگر سو اصولگرایان و گروههای مشخص وابسته به آن در استان اگرچه در دولت جدید صدایشان کمتر گوش شنوایی داشت اما با توجه به گرایش سیاسی وزیر کشور و سوابق او امید داشتند که از میان گزینههای آنان فردی به کرسی بنشیند.
رضا طلايینیک ، محمدباقر بهرامی و... از جمله نامهایی بودند که از سوی این گروهها مطرح شدند. البته آنچنان که پیداست این نقش این گروهها در انتخاب استاندار بیشتر از آنکه ایجابی باشد سلبی بوده است.
به طوری که مخالفت شان با گزینش برخی چهرههای مطرح را از طریق لابیگری و استفاده از عناصر ذینفوذ در پایتخت به گوش وزارت کشوریها رساندهاند. اما تعویق دولت در این میان موجب شد تا در برخی مواقع نام چهرههای کمتر شنیده شدهای هم مطرح شود که از آن جمله میتوان به رسانهای شدن نام علی تعالی معاون اسبق استانداری کرمانشاه اشاره کرد که پس از مدتی نام وی هم کمرنگ شد.
وسواس وزارت کشور در انتخاب استاندار همدان این روزها اما علاوه بر گزینههای مطرح شده نام برخی مدیران سابق در استان را هم دربرگرفته که مطرحترین آنها محمدناصر نیکبخت معاون پشتیبانی و توسعه منابع انسانی استانداری در زمان بهروز مرادی بوده است.
پس از گذشت 3 سال از پایان مأموریت او در استان هنوز هم عملکرد وی مورد تحسین مدیران است.
در تعریف از عملکرد او همین بس که میگویند موفقیت مرادی بدون برنامهریزی نیکبخت میسر نمیشد.
حالا نام وی هم برای استانداری مطرح شده تا اینبار به عنوان مدیر ارشد پای در ساختمان انتهای شکریه بگذارد. هر چند که وی گفته است خودش به شخصه دنبال استانداری نبوده اما خبرها حکایت از لابیگری برخی از نزدیکان او با وزارت کشور دارند.
این تلاشها حتی به تماس با برخی مسئولان دولتی خارج از وزارت کشور هم قد داده تا شاید امروز نام او از جلسه هیأت دولت بیرون بیاید. حتی برخی نمایندگان هم در پی به کرسی نشاندن او در استانداری بر آمدهاند.
اما نکته واضح در گرایشات گروههای استان این است که هیچ کدام از گروهها به طور مشخص روی ابقای وضعیت کنونی تأکید نداشتهاند و با درصد بالا میتوان تخیمن زد که گزینهای جدید قبای استانداری همدان را بر تن میپوشد.
آنچه تاکنون قطعیت یافته نظر دولت به تغییر استاندار فعلی است که مشاور ارشد رئیسجمهوری در روز جمعه در گفتگو با همدانپیام نیز به آن اشاره کرده بود و انتخاب گزینهای کارکشته و باتجربه برای استانداری همدان است که در این میان باید منتظر ماند و دید که در رقابت گزینهها کدام یک خواهند توانست نظر وزارت کشور و شخص رئیسجمهور را به خود جلب کنند.
به نظر میرسد تلاش برای به کرسینشینی تا صبح امروز هم ادامه داشته اما همه چیز به جلسه هیأت دولت بستگی دارد. چه اینکه هرکدام از گزینههای مطرح باید سابقه تصمیمگیری در خصوص استانداری همدان را مرور کنند و ببینند که در دقیقه 90 ممکن است دولت چرخش کند و گزینهای دیگر را به کرسی بنشاند.
دیدگاه شما