آخرین اخبار

7. آبان 1392 - 9:44   |   کد مطلب: 4204
در چهاردهمين گردهمايي سالانه كشوري بيماري‌هاي زئونوز در همدان مطرح شد:
ثبت 946 مورد تب مالت در استان طي 6 ماهه ابتداي امسال
چهاردهمين گردهمايي سالانه كشوري كارشناسان برنامه‌هاي مبارزه با بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان (زئونوزها) در همدان برگزار شد.

به گزارش آوای فامنین به نقل ازهگمتانه، رئيس اداره زئونوزها در اين گردهمايي در هتل باباطاهر همدان اظهار داشت: بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان كه تعداد متعددي از آنها نيز در كشور وجود دارد از طريق عوامل مختلفي به انسان منتقل مي‌شوند.

دكتر محمدرضا شيرزادي با بيان اينكه تب مالت مهمترين بيماري زئونوز است، افزود: در مناطق شهري بايد آموزش‌هاي لازم به شهروندان ارائه شود كه حتي‌الامكان از مصرف لبنيات غيرپاستوريزه خودداري شود، چرا كه خيلي از بيماري‌ها از اين طريق انتقال مي‌يابند.
وي هاري را به عنوان مورد ديگري از اين بيماري‌ها عنوان كرد و با بيان اينكه سالانه 150 هزار مورد حيوان گزيدگي در كشور به ثبت مي‌رسد، گفت: بيماري هاري كه مرگ حتمي بيمار را به دنبال دارد از طريق حيوان گزيدگي منتقل مي‌شود.
دكتر شيرزادي با تأكيد بر اينكه بيمار حيوان گزيده بايد در اسرع وقت و نهايت تا 24 ساعت به مراكز درماني مراجعه كند، گفت: در كشور حدود 800-700 مركز حيوان گزيدگي وجود دارد كه اقدامات اوليه از جمله واكسيناسيون و تزريق سرم را در مورد بيماراني كه دچار حيوان گزيدگي شده‌اند انجام مي‌دهند.
معاون بهداشتي و پيشگيري سازمان دامپزشكي كشور نيز در اين گردهمايي اظهار داشت: در حال حاضر اطلاعات 95 هزار واحد دام، 26 هزار واحد طيور و هفت هزار و 909 واحد آبزي در سامانه اطلاعات جغرافيايي بيماري‌هاي سازمان دامپزشكي كشور ثبت شده است.
محسن مشكوه افزود: سازمان دامپزشكي در راستاي اجراي برنامه پنجم توسعه برنامه‌هايي در دستور كار دارد كه از جمله آنها مي‌توان به پوشش بهداشتي دام‌ها در برابر بيماري‌هاي دامي و همچنين بيماري‌هاي مشترك بين انسان و حيوان، پوشش بهداشتي مزارع، پوشش بهداشتي پرورش طيور و پوشش بهداشتي پرورش آبزيان اشاره كرد.
مشكوه با اشاره به چالش‌هاي حوزه بيماري‌هاي مشترك بين انسان و حيوان گفت: در سال 90 و 91 در تخصيص اعتبارات كاهش داشتيم كه همين كاهش اعتبارات تا حدي موجب كاهش حجم فعاليت‌ها در مقابله با بيماري‌هاي زئونوز شده است.
مشكوه با بيان اينكه سياست اصلي سازمان دامپزشكي مبني بر استفاده از محصولات لبني پاستوريزه و استريليزه است، گفت: تاكنون هيچ مجوزي براي مراكز عرضه شير خام در كشور صادر نشده است و زماني هم كه اين اتفاق بيفتد تنها براي گاوداري‌هايي خواهد بود كه داراي پروانه بهداشتي و شرايط ايده‌آل بهداشتي باشند.
وي افزود: شاخص فعاليت‌هاي مقابله‌اي ما در خصوص بيماري تب مالت، تعداد موارد ابتلا در انسان است و تا زماني كه اين آمار كاهش پيدا نكند نمي‌توانيم ادعا كنيم كه در كار خود موفق بوده‌ايم.
معاون سياسي امنيتي استاندار همدان نيز در اين مراسم با بيان اينكه سلامت همواره يكي از دغدغه‌هاي جامعه بشري بوده است، اظهار داشت: زئونوز فصل مشترك بيماري‌هاي انسان و حيوان است و همين نام مسؤوليت پزشكان و دامپزشكان در تشخيص و درمان اين بيماري‌ها را نشان مي‌دهد.
عليرضا قاسمي‌فرزاد با اشاره به افزايش اين بيماري‌ها در سال‌هاي اخير گفت: بيماري‌هاي زئونوز سالانه هزينه‌هاي بالايي را به سيستم بهداشت و درمان تحميل و دولتمردان را با مشكلات فراواني روبه‌رو مي‌كند كه براي مقابله با اينها نيازمند همكاري همه سازمان‌هاي مرتبط هستيم.
قاسمي‌فرزاد در ادامه به مهمترين بيماري‌هاي قابل انتقال از حيوان به انسان اشاره كرد و گفت: 49 درصد بيماري‌هاي انسان به حيوان قابل انتقال است، همچنين 79 درصد بيماري‌هاي حيوانات نيز به انسان منتقل مي‌شود.
وي افزود: اينكه سال‌ها در حال مبارزه با بيماري تب مالت هستيم اما موفق نبوده‌ايم به دليل مديريت‌هاي پراكنده در مبارزه با اين بيماري است.
قاسمي‌فرزاد با بيان اينكه ريشه‌كن كردن اين بيماري‌ها كار دشواري است، گفت: در اين برهه از زمان نياز است كه سطح آگاهي‌هاي مردم و مسؤولان از اين بيماري‌ها افزايش پيدا كند و همه مردم براي مبارزه هماهنگ و جدي با اين بيماري حساس شده و مشاركت آنان جلب شود.
وي افزود: مهمترين مشكل در بيماري تب مالت رواج استفاده از شير و فرآورده‌هاي لبني است كه در اين مورد نيز نياز به فرهنگ‌سازي گسترده داريم.
قاسمي‌فرزاد افزود: مشكل ديگري كه در اين حوزه وجود دارد بيوتروريسم است كه تغييرات زيادي در چرخه محيط زيست ايجاد مي‌كند و نياز به توجه جدي دارد.
وي ادامه داد: در مديريت استان براي مقابله با اين بيماري‌ها كه در دستور كار كارگروه بهداشت و امنيت غذايي است دستور كارهاي متعددي وجود دارد كه از آن جمله مي‌توان به اطلاع‌رساني به مردم، حساس نمودن شهروندان نسبت به بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان، استمرار فرايند مقابله با اين بيماري‌ها در تمام ايام سال و بهره‌گيري از تمامي امكانات و تجهيزات در اين راستا اشاره كرد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي همدان نيز در اين گردهمايي اظهار داشت: تا پيش از سال 88 بيماري‌هاي زئونوز به نحو چشمگيري در كشور كنترل شده بودند اما از اين سال به بعد افزايش قابل توجهي در اين بيماري‌ها را شاهد بوده‌ايم.
حبيب‌ا... موسوي بهار با بيان اينكه بيماري‌هاي زئونوز افزايش بيشتري در عشاير دارد، گفت: بيماري تب مالت علاوه بر از بين بردن سلامتي مردم، يك بيماري اقتصادي نيز هست و جزء بيماري‌هاي پرهزينه براي سيستم پزشكي و دامداران محسوب مي‌شود.
موسوي‌ بهار افزود: موضوع اساسي در اين بيماري‌ها مصون‌سازي دام‌ها عليه اين بيماري از طريق واكسيناسيون است كه آن هم نيازمند جلب مشاركت حداكثري مردم و سازمان‌هاي دامپزشكي است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي همدان نيز در اين گردهمايي اظهار داشت: موارد ثبت شده ابتلا به بيماري تب مالت در سال 80 در استان، 1350 مورد بود كه با روند كاهش به حدود 500 مورد در سال 88 رسيد.
حسين عرفاني افزود: اما اين بيماري در سال‌هاي اخير روند افزايشي داشته است به نحوي كه تنها در 6 ماهه ابتداي سال 946 مورد تب مالت در استان همدان گزارش شده است.
عرفاني با بيان اينكه تب مالت بيشتر در جوامع عشايري و همچنين با درصد بيشتري در بين آقايان مشاهده مي‌شود، افزود: با مقايسه آمار بيماران مبتلا به تب مالت در 6 ماهه 92 و مقايسه آن با 6 ماهه‌هاي نخست سال‌هاي 87 تا 91 افزايش معني‌داري در موارد گزارش شده تب مالت در استان مشاهده مي‌كنيم.
وي افزود: مهمترين راهكار پيشگيري از بيماري تب مالت، افزايش هماهنگي دانشگاه علوم پزشكي با سازمان‌هاي دامپزشكي كشور است.
عرفاني ادامه داد: دومين بيماري اولويت‌دار قابل انتقال از حيوان به انسان بيماري هاري است كه از طريق حيوان گزيدگي منتقل مي‌شود.
وي با بيان اينكه ميزان حيوان گزيدگي از سال 80 تا 91 با افزايش روبه‌رو بوده است و بيشترين آن هم در فامنين مشاهده مي‌شود، افزود: بيشترين موارد حيوان گزيدگي مربوط به سگ گزيدگي است، اگرچه گربه گزيدگي نيز در سال‌هاي اخير رو به افزايش بوده است.
عرفاني ادامه داد: ميزان بالايي از حيوان گزيدگي در قشر محصل ديده شده است كه اين موضوع لزوم افزايش آموزش‌ها به اين افراد در جهت آزار و اذيت نكردن حيوانات را تأييد مي‌كند.
گفتني است چهاردهمين گردهمايي سالانه كشوري كارشناسان برنامه‌هاي مبارزه با بيماري‌هاي قابل انتقال بين انسان و حيوان به مدت دو روز و در تاريخ چهار و پنج آبان در همدان برگزار شد و اقدامات و مشكلات اجرايي برنامه مبارزه با تب مالت، اقدامات و مشكلات اجرايي برنامه مبارزه با سالك، اقدامات و مشكلات اجرايي برنامه مبارزه با CCHF، سياه‌زخم، كيست هيداتيك و لپتوسپيروز، تقويت سيستم مراقبت تب مالت و CCHF و سياه زخم در كشور، گزارش بازديدهاي انجام شده از وضعيت بيماري‌هاي زئونوز در دانشگاه‌ها، بررسي چك ليست حيوان گزيدگي، هاري و ثبت پورتال موارد حيوان گزيدگي، برنامه كشوري كنترل سالك، مشكلات ثبت پورتال، بحث گروهي مشكلات پيرامون همكاري و هماهنگي با ادارات كل دامپزشكي استان‌ها، ارائه نرم‌افزار ثبت موارد حيوان گزيدگي استان همدان، گزارش اقدامات انجام شده در كنترل حيوان گزيدگي و هاري و اقدامات و مشكلات اجرايي برنامه مبارزه با هاري از جمله محورهاي اين گردهمايي بود.

 

 

دیدگاه شما

وضع هوای فامنین
عکس ماهواره ای شهرستان فامنین
قیمت روز طلا، سکه و ارز در بازار
پایگاه اطلاع رسانی تامین اجتماعی
فرمانداری فامنین
شهرداری فامنین
کانال تلگرامی آوای فامنین
بازی قیام مختار