آخرین اخبار

1. آبان 1392 - 18:09   |   کد مطلب: 4017
سخن گفتن از سرمایه‌گذار و سرمایه‌گذاری در استان همدان، چند سالی است که تنها در جلسات و از زبان مسئولان برای فراهم نمودن شرایط حضور سرمایه‌گذارن مطرح می‌شود، اما اینکه چرا سرمایه‌گذار میل و رغبتی برای سرمایه‌گذاری در همدان ندارد، مشخص نیست.

همدان‌پیام: سخن گفتن از سرمایه‌گذار و سرمایه‌گذاری در استان همدان، چند سالی است که تنها در جلسات و از زبان مسئولان برای فراهم نمودن شرایط حضور سرمایه‌گذارن مطرح می‌شود، اما اینکه چرا سرمایه‌گذار میل و رغبتی برای سرمایه‌گذاری در همدان ندارد، مشخص نیست.
هرچند فراهم نبودن شرایط و از همه مهم‌تر همکاری نکردن بانک‌ها در ارائه تسهیلات، سنگ بزرگی پیش روی سرمایه‌گذاران است تا اطمینانی از حمایت شدنشان نداشته باشند.
به هر حال سرمایه‌گذار می‌خواهد کاری را که انجام می‌دهد و سرمایه‌ای را هم که در جایی خرج می‌کند، برایش صرفه اقتصادی داشته باشد.
اما تنها سخن گفتن از حمایت به راحتی امکان‌پذیر است و این حمایت تنها مشمول مصوبات و طرح‌هایی می‌شود که در همان جلسات مطرح می‌شود و بعد فراموش میشوند. این یک امر انکارناپذیر است که وقتی یک سرمایه‌گذار سرمایه چند صد میلیونی یا میلیاردی خود را به میان می‌آورد باید حمایتی همه جانبه شود.
یک کارشناس اقتصادی استان در تحلیلی از وضعیت سرمایه‌گذاری در همدان معتقد است، افزایش قیمت، بسیاری از طرح‌ها را در استان همدان بلاتکلیف گذاشت و همین امر نارضایتی سرمایه‌گذاران را به دنبال داشت.
ظاهر پورمجاهد می‌گوید: در 2سال گذشته تسهیلاتی که بصورت منسجم در قالب‌های مختلف  باشد به استان داده نشده است، که حتی شاید تسهیلات ارائه شده یک سوم نیاز استان هم نبوده است که در این شرایط ناراضی بودن سرمایه‌گذار یک امر طبیعی است.
وی می‌گوید: حتی بسیاری از طرح‌هایی که در سال‌های گذشته از محل بنگاه‌های زودبازده و یا هر محل دیگری تأمین شدند، حالا به دلیل افزایش قیمت، نیاز به تزریق اعتبارات مجدد داشته‌اند که با نرسیدن اعتبار بلاتکیف مانده‌اند و تنها تعداد کمی ‌از طرح‌های متوسط و بزرگ از این تسهیلات بهره‌مند شدند.
انتقاد مسئولان از بهترین اعتبار
بهره نبردن استان همدان از صندوق اعتبارات توسعه ملی هم، برای کارشناسان اقتصادی و حتی مسئولان ارشد استان جای سوال دارد که چرا مدیران با وضعیت کنونی بودجه و اعتبارات کشور و به تبع آن استان همدان، از این فرصت استفاده نمی‌کنند.
پورمجاهد در این باره می‌گوید: در این حوزه حتی بهترین اعتباری که صندوق در قالب اعتبار ریالی دولت اختصاص می‌داد، مورد استفاده قرار نگرفت که این امر مورد انتقاد مسولان استان هم قرار گرفت؛ چراکه اعتبار در زمان خودش جذب نشده بود.
پیشنهادهایی برای متولیان سرمایه‌گذاری
این کارشناس اقتصادی، استان را به سمت داشتن برنامه و حرکتی منسجم‌تر و اطلاع‌رسانی مرتب به سرمایه‌گذاران دعوت می‌کند و از آنها می‌خواهد با تقویت شرایط موجود در همایش‌های کشوری و همایش‌های سرمایه‌گذاری بین الملی شرکت و ظرفیت‌ها را شناسایی کنند.
وی حضور در نمایشگاه‌های بین‌الملی تخصصی که در حال برگزاری است و رایزنی با تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران به همراه تدوین طرح‌های بزرگ متناسب با استعداد و پتانسیل استان برای استفاده از اعتبارات متمرکز ملی از جمله صندوق توسعه ملی را هم از دیگر راهکارها مطرح می‌کند.
این کارشناس اقتصادی در ادامه به بهره‌گیری از دیگر اعتبارات کشوری و ملی تأکید می‌کند و معتقد است: در شرایط فعلی استان و بخصوص محدودیت شدید آب بعنوان عامل اصلی در محدود شدن توسعه، باید به سمت اعتبارات ملی حرکت کرد.
ضرورت تجدیدنظر در بسیاری از طرح‌ها
پورمجاهد می‌گوید: از طرفی باید در مطالعات و برنامه اجرایی بسیاری از طرح‌ها تجدید نظر شود  و بعنوان یکی از اصول اساسی، بهره‌گیری از آب را مورد بررسی قرار داد و در نهایت انسجام و ارتباطی پیوسته بین دستگاه‌های مختلف و مراجع تصمیم‌گیری در بحث سرمایه‌گذاری از جمله بسته‌های مالی و بانک‌ها در استان ایجاد کرد.
نبود نظارت، همدان را در سرمایه‌گذاری عقب انداخت
این کارشناس اقتصادی گریزی هم به ریشه‌های عقب ماندن استان نسبت به سایر استان‌ها در امر سرمایه‌گذاری زد و گفت: نبود نظارت دقیق و به موقع متولیان، باعث شده است که همدان از استان‌های دیگر از نظر سرمایه‌گذاری و استقبال از سرمایه‌گذار و نیز استفاده از زیر ساخت‌های ایجاد شده، عقب بماند.
پورمجاهد به سفر اخیر هیأت تجاری افغانستان به استان هم اشاره‌ای کرد و درباره پیشنهاد آنها برای سرمایه‌گذاری در افغانستان گفت: البته این اقدام قابل احترام است؛ اما باید دید کدام کشور از حیث سرمایه‌گذاری بیشترین بهره‌برداری را برای استان خواهد داشت. کشوری که خودش دست نیاز را به سوی کشورهای دیگر دارد، برای همدان مساعد نخواهد بود. باید به سمت کشورهایی رفت که توان مهندسی و مالی بالایی دارند و سرمایه‌گذاری را توسعه و تقویت کرد.
همدان در گرفتن اعتبار ملی کند است
پورمجاهد با اشاره به اینکه استان همدان در جذب اعتبارات صندوق توسعه ملی توانسته است برای چند طرح اعتبارات بگیرد، می‌گوید: 6 تا 7 طرح از استان همدان توانسته‌اند از این صندوق اعتبار بگیرند؛ اما این حرکت نسبت به سایر استان‌ها حرکتی کند است، چنانچه در روند حرکتی، در معرفی طرح‌ها و جذب اعتبارات منابعی که در سیستم بانکی هست به دلیل افزایش قیمت زمین گیر شده است و بانک‌ها هم نتوانسته‌اند کمکی کنند.
1500 میلیاردی که میشد ناجی شود!
پورمجاهد می‌گوید: در زمان دولت دهم قرار بود هزار و پانصد میلیارد تومان به استان اختصاص یابد که می‌توانست استان را تقویت کند، اما هیچ رقمی‌ابلاغ نشد.
وی درباره اینکه چرا بانک‌ها هم نمی‌توانند سرمایه‌گذاران را حمایت کنند، می‌گوید: استان همدان از نظر منابع مالی با مشکل رو به روست و باید معوقه‌ها به سیستم بانکی برگردانده شود و آن را تقویت کرد. آن موقع است که می‌شود گفت بانک‌‌ها باید کمک کنند.
تمدید مهلت صندوق تا پایان آذرماه
پورمجاهد با اعلام اینکه اعتبارات صندوق توسعه ملی در سال92 و93 تا پایان شهریور 92 فرصت داشت و به پایان رسیده است، گفت: بر اساس درخواست مسئولان این فرصت تا30 آذرماه تمدید شده است که دستگاه‌ها باید این فرصت را بطور جدی پیگیری کرده و از فرصت بوجود آمده برای جذب سهم خود از صندوق، طرح‌های دارای توجیه را با مدارک مورد نیاز بازنگری و ارسال کنند تا در مرحله گردش کار استان تصویب و سهم استان جذب شود.
معرفی طرح با توجیه اقتصادی نه ذائقه شخصی
وی در توصیه‌ای به مسولان می‌گوید: در رابطه با بهره‌گیری از اعتبارات صندوق توسعه ملی، سال 92 و 93 مدیریت دستگاه‌های اجرایی دقت و وسواس بیشتری داشته باشند و طرح‌های بزرگ و متناسب با پتانسیل استان را با مدارک مور نیاز ارسال و معرفی کنند. البته از معرفی طرح‌ها با ذائقه شخصی و بدون توجیه اقتصادی و کارشناسی جلوگیری کنند.
3توصیه برای شناخت اولویت‌ها
این کارشناس اقتصای 3 توصیه را برای شناخت اولویت‌ها مطرح کرد.
بکارگیری ظرفیت و کارخانجات موجود نخستین توصیه‌ای است که پورمجاهد مطرح می‌کند و می‌گوید: دستگاه‌های متولی نیز باید ظرفیت‌های خالی را بررسی، شناسایی و تکمیل کنند. دومین توصیه اینکه طرح‌هایی را تعریف کنند که زنجیره تولیدی را در استان توسعه دهند. و در نهایت طرح‌هایی که در حال حاضر نیمه‌تمام و سنگ و آجرشان ریخته شده است؛ اما بلا استفاده مانده است، بازنگری شوند و و طرح‌هایی که بدون توجیه است را حذف و بجای آن طرح‌های دارای توجیه که بانک و سرمایه‌گذار برای آن هزینه کرده‌اند را با اختصاص اعتبار فعال کنند تا شرایط تولید اقتصادی فعال شود.
استان را در بازدهی آب کمک کنیم
پورمجاهد در بحث یاری رساندن به استان در طرح‌های آبی هم گفت: هرچه بتوانیم در بحث‌های آبی و تراک‌بندی حوزه آبریز و آبیاری تحت فشار کار کنیم از نظر بازدهی، استان را در شرایط کنونی‌اش کمک کرده‌ایم.
این همه کمیته و کارگروه اما دریغ!
این کارشناس اقتصادی استان می‌گوید: این همه کارگروه و کمیته در استان تشکیل می‌شود؛ اما دریغ از یک کمیته 3 تا 5 نفره که کارشان تنها حمایت شبانه‌روزی از طرح‌های استان باشد.
به گفته پورمجاهد اگر واحدی تعطیل یا ورشکسته شود، این کمیته به صورت یک کلینیک صنعت وارد کار می‌شود و از توقف این واحدها جلوگیری می‌کند که البته وجود چنین کمیته‌ای، اعتماد و اطمینانی است که برای فعالیت به سرمایه‌گذار داده خواهد شد.
این کارشناس اقتصادی در پایان تأکید می‌کند که مدیریت استان با جدیت بیشتر وارد کار شود و نسبت به شرایط با دقت و نظارت عمل کند و از دستگاههای مسول استان بخواهد طرح‌های اولویت‌دار را مشخص و اعتبارات ناچیزی را هم که اختصاص می‌دهند سریع جذب کنند.

دیدگاه شما

وضع هوای فامنین
عکس ماهواره ای شهرستان فامنین
قیمت روز طلا، سکه و ارز در بازار
پایگاه اطلاع رسانی تامین اجتماعی
فرمانداری فامنین
شهرداری فامنین
کانال تلگرامی آوای فامنین
بازی قیام مختار