آخرین اخبار

28. بهمن 1403 - 0:17   |   کد مطلب: 29298
پژوهشگر حوزه حجاب تأکید کرد:
اهمیت حجاب در ایران باستان
پژوهشگر حوزه حجاب با بیان اینکه حجاب در ایران باستان در حقیقت نماد طبقه اجتماعی حساب می‌شد، گفت: زنان اشراف و بزرگان اغلب از پوشش بیشتری برخوردار بودند و این موضوع نشان‌دهنده جایگاه بالاتر آن‌ها در جامعه بوده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «آوای فامنین» به نقل از عصر همدان، زهرا اسدی با بیان اینکه حجاب در آثار ایران باستان دیده می‌شود، گفت: یک محقق و باستان‌شناس فرانسوی که قبل از وقوع انقلاب اسلامی از دنیا رفته است تحقیقاتی در این خصوص انجام داده و به این موضوع تأکید کرد.

وی با اشاره به اینکه این فرد قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در مورد ایران باستان مطالعه اسنادی داشت و اسناد مختلف را هم بررسی کرد، افزود: دقیقاً نظر او در مورد ایران باستان این‌چنین است که زنان پوشش داشتند و این کتاب به نام معتقدان و آداب ایرانی یکی از معتبرترین کتاب‌ها در بحث زمینه آداب و رسوم ایرانی است.

پژوهشگر حوزه حجاب ادامه داد: در این کتاب که از دوره پهلوی را بررسی کرده اشاره به این موضوع می‌شود که پوشش زنان در ایران باستان یکنواخت نبوده و بسته به اینکه فرد در کدام طبقه اجتماعی یا منطقه جغرافیایی باشد پوشش داشته است.

اسدی با بیان اینکه مثلاً زنان اشراف و دربار پوشش متفاوتی از زنان عادی داشتند، تصریح کرد: حجاب در حقیقت نماد طبقه اجتماعی حساب می‌شده است.

وی با اشاره به اینکه جالب است که در این کتاب هم آمده که زنان اشراف و بزرگان اغلب از پوشش بیشتری برخوردار بودند، گفت: این موضوع نشان‌دهنده جایگاه بالاتر آن‌ها در جامعه بوده.

پژوهشگر حوزه حجاب خاطرنشان کرد: ما هر مطلبی را که بررسی می‌کنیم خیلی وقت‌ها جامعه تصور می‌کنند فقط نگاه دین به موضوع است اما این درحالی است که حجاب بیشتر از اینکه به‌عنوان یک الزام مذهبی تلقی شود نشان دهنده این بوده که طبقه اجتماعی و موقعیت زنان در اجتماع چه جایگاهی است؟

اسدی با بیان اینکه ما این‌ مسائل را در اسلام می‌آوریم و با مبانی اسلامی بررسی می‌کنیم، عنوان کرد: دقیقاً اسلام هم همین موضوع را تأکید دارد که زنان حجاب را رعایت کنند و علت رعایت آن برای این است که بیشتر شناخته،‌‌ حال چگونه شناخته شویم یعنی اینکه شما یک زنی هستید که منزلت و جایگاه بالا و والایی دارید و به عنوان یک زن با شخصیت شما را بشناسند.

وی با اشاره به اینکه در وهله بعد حجاب زنان را از آسیب‌هایی که ممکن است که برای زنانی که پوشش ضعیف‌تری دارند ایجاد کند، در امان نگه می‌دارد، عنوان کرد: خب این خیلی مسئله مهمی است که در کتب تاریخی معتبر هم وقتی تورق می‌کنیم دیده می‌شود.

پژوهشگر حوزه حجاب خاطرنشان کرد: در حقیقت در تاریخ تمدن این موضوع مورد تأکید بوده‌ که با ورود ادیان الهی به ایران تغییراتی در پوشش آن‌ها صورت گرفت، مثلاً اشکانیان روی تاج و صورت پوشش داشتند و این یعنی جزئی از اشراف‌زادگان و زنان دربار بودند.

اسدی با بیان اینکه در دوره‌ای تاریخی پوشش بلند زنان همچون چادر است که این نشان می‌دهد که در ایران باستان به مسئله پوشش نگاهی خاص داشتند، گفت: حجاب را منزلت زن می‌دانستند و کلاً پوشش یک امر طبیعی بوده است.

ور در پایان تصریح کرد: اصالتاً در ایران باستان هم جایگاه زنان و هم جایگاه فرهنگی و اندیشه‌ای مردان همیشه درخشان بوده و واقعاً باید قدر این گنجینه فرهنگی و اجتماعی خود را بدانیم و از آن پاسداری کنیم.

انتهای خبر/ .

دیدگاه شما

وضع هوای فامنین
عکس ماهواره ای شهرستان فامنین
قیمت روز طلا، سکه و ارز در بازار
پایگاه اطلاع رسانی تامین اجتماعی
فرمانداری فامنین
شهرداری فامنین
کانال تلگرامی آوای فامنین
بازی قیام مختار