به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «آوای فامنین» به نقل از عصر همدان، حجتالاسلام میلاد صالحی در خصوص افزایش آمار سالمندی در کشور، اظهار کرد: باید یک نگاهی به فضای سالمندی کشور خود بیاندازیم و ببینیم ساختار سنی کشور در چه حدی است تا بتوانیم در رابطه با آن قضاوتی داشته باشیم.
وی با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰، سالمندان چیزی حدود ۱۰ درصد از سهم سنی جمعیت را در کشور به خود اختصاص دادهاند، عنوان کرد: طبق پیشبینیهایی که اتفاق افتاده و تلقی میشود در سال ۱۴۰۳ این عدد و درصد به ۳۰ درصد رسیده است.
پزوهشگر خانواده افزود: یعنی بالغ بر ۳۰ درصد جمعیت کشور را سالمندان بالای ۶۵ سال، به خودشان اختصاص دادهاند.
صالحی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم یک مقایسهای با ساختار سنی نرمال و میانگین مطلوب بینالمللی داشته باشیم، لازم است تمام کسانی که در حوزه جمعیت دغدغه داشته و فعالیت میکنند نسبت به این نُرم و ساختار سنی هرم جمعیتی، دقت ویژهای داشته باشند.
وی با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم در کشور ساختار جوانی جمعیت حفظ شود، باید براساس این پایه ساختار سنی آماری را ارائه دهیم.
پزوهشگر خانواده تصریح کرد: اگر ساختار سنی افراد، پایه یا سن اول یا سن صفر را حساب کنیم، در واقع نُرم سن صفر سالگی تا ۱۵ سالگی باید ۲۴ درصد از جمعیت کشور را بر اساس نرم جهانی و میانگین هرم جمعیتی به خود اختصاص دهد.
صالحی با اشاره به اینکه ساختار سنی مولّد که بازه سنی ۱۵ سال تا ۶۵ سال را در برمیگیرد، عنوان کرد: این ساختار سنی بسیار فعّال، کارآفرین، کارآمد و خلاق بوده و در سن اشتغال قرار میگیرند.
وی ادامه داد: برای داشتن یک جامعه مطلوب باید ۷۰ درصد از شهروندان و هموطنان دارای این رنج سنی باشند و در نهایت برای داشتن ساختار سنی متعادل و مطلوب، سالمندان فقط ۶ درصد از ساختار سنی هرم جمعیتی را به خود اختصاص دهند.
پزوهشگر خانواده گفت: موج سالمندی در ایران برخاسته و به مرور زمان، پشتوانه نیروی کار و فعّال را در میانگین جهانی از دست خواهیم داد.
صالحی در پایان یادآور شد: افزایش هرم سنی سالمندی در ایران بیش از چهار درصد متوسط جهانی است.
انتهای خبر/
دیدگاه شما