6. دى 1403 - 7:30   |   کد مطلب: 29105
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی همدان، در بیست و پنجمین جشنواره پژوهش و فناوری مطرح کرد؛
گام مثبت دانشگاه علوم پزشکی همدان در مسیر ارتقای پژوهش و تحقیقات
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: عملکرد دانشگاه در سال‌های اخیر در حوزه پژوهش و تحقیقات ارزشمند و ماندگار بوده و دانشگاه علوم پزشکی همدان در مسیر ارتقای پژوهش و فناوری گام های مثبت وموثری برداشته است.

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی«آوای فامنین» به نقل از وبدا، دکتر علیرضا سلطانیان، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه علوم پزشکی همدان، در بیست و پنجمین جشنواره پژوهش و فناوری ضمن تشکر از تمامی افرادی که در دوره‌های گذشته در مسیر پژوهش تلاش کرده‌اند، اعلام کرد: در پنج سال اخیر، مقالات نمایه شده در پایگاه اسکوپوس روند روبه‌رشدی داشته است و این موفقیت به‌راحتی به دست نیامده است.

وی افزود: دانشگاه علوم پزشکی همدان در مقایسه با دیگر دانشگاه‌های استان رتبه بالاتری دارد و پیش‌بینی می‌شود که در سال ۲۰۲۴ چاپ مقالات بیشتر شود، چرا که این فرایند به‌صورت تجمعی ادامه خواهد داشت.

معاون پژوهش و تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به وضعیت دانشگاه در کلان منطقه گفت: از نظر تولید مقاله، در جایگاه مناسبی قرار داریم‌.

دکتر سلطانیان یکی از چالش‌های جدی در حوزه تحقیقات و پژوهشی را کاهش تعداد دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانست و افزود: این امر باعث شده موتور محرکه تحقیقات دانشگاه کند شود و تعداد مقالات کاهش یابد. در این زمینه لازم است برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد تا دانشجویان تحصیلات تکمیلی بیشتری جذب شوند و روند تولید علمی تقویت شود.

وی به همکاری‌های پژوهشی بین‌المللی اشاره کرد و گفت: با چهار دانشگاه عراقی و دانشگاه تاجیکستان تفاهم‌نامه‌هایی پژوهشی امضاء کرده ایم و امیدواریم با کمک متخصصان بتوانیم مفاد این تفاهم‌نامه‌ها را اجرایی کنیم.

معاون تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی گفت: این همکاری‌ها بستری برای انتقال دانش و توسعه علمی فراهم می‌کند، همچنین، صادرات محصولات علمی به کشورهای همسایه از دیگر اهداف ما در این زمینه است.

دکتر سلطانیان افزود: در سال گذشته دو مجله علمی دانشگاه در پایگاه اسکوپوس نمایه شده‌اند که این موفقیت کمتر در میان دانشگاه‌های کشور مشاهده می‌شود، دانشگاه علوم پزشکی همدان با رشد چشمگیر در حوزه پژوهش و فناوری پیشرو است.

وی همچنین بر لزوم بازنگری در معیارهای سخت‌گیرانه برخی مجلات تأکید کرد و گفت: این سخت‌گیری‌ها ممکن است انگیزه پژوهشگران را کاهش دهد. باید راهکاری پیدا کنیم تا ضمن حفظ کیفیت، مسیر چاپ مقالات هموارتر شود.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه با اشاره به توسعه زیرساخت‌های پژوهشی گفت: پژوهشیار به‌عنوان یک سامانه پژوهشی، اقدام بسیار مهم و ماندگاری است که در زمان مدیریت قبلی ایجاد شده و باید برای رفع چالش‌های آن اقدامات بیشتری انجام شود.

دکتر سلطانیان اظهار کرد: واحد توسعه تحقیقات بالینی در تمام بیمارستان‌ها مستقر شده و موفق به کسب امتیازات خوبی در سال ۱۴۰۳ شدیم که نسبت به سال ۱۴۰۰ با رشد چشمگیری همراه بوده است.

وی افزود: انتخاب معاون تحقیق و فناوری دانشگاه به‌عنوان مدیر برتر، کسب رتبه برتردر بیست و نهمین جشنواره رازی و انتخاب کمیته تحقیقات دانشجویی دانشگاه دراین جشنواره به‌عنوان کمیته برگزیده جشنواره، از افتخارات ارزشمند ما است.

این مقام مسئول تصریح کرد: بانک مواد شیمیایی و مصرف آزمایشگاه‌های دانشگاه نیز در همایش بهره‌وری نظام سلامت تبریز به‌عنوان طرح برتر شناخته شد که اتفاق ارزشمند برای دانشگاه علوم پزشکی همدان است .

دکتر سلطانیان ضمن اشاره به برگزاری همایش‌های بین‌المللی که در سال‌های اخیر در دانشگاه برگزارشده است گفت: برگزاری همایش‌های بین‌المللی نیز یکی دیگر از اقدامات مهم دانشگاه برای ایجاد ارتباطات علمی با سایر کشورها بوده است.

دکتر سلطانیان با اشاره به چشم‌انداز دانشگاه گفت: پژوهشگاه سلامت ابن سینا فرصتی بزرگ برای ماست که اگر فرایندها به‌درستی تعریف شوند، می‌تواند به یک بازوی قدرتمند تحقیقاتی برای معاونت تحقیقات تبدیل شود.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۱۶نفر عضو هیئت‌علمی پژوهشی در مراکز تحقیقاتی معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه مشغول به کار هستند وبر اساس آیین نامه های جذب هیات علمی پژوهشی و فراخوان های برگزارشده ۱۴نفر دیگر در شرف جذب می باشند .

معاون تحقیقات و فناوری گفت: مجوز پارک علم و فناوری و مرکز شتاب‌دهی نیز صادر شده است که به‌عنوان قلب تپنده تحقیقات و فناوری دانشگاه عمل خواهد کرد.

دکتر سلطانیان گفت: از تمام پژوهشگران حمایت کنیم و از ظرفیت آن‌ها جهت ارتقا جایگاه و رتبه دانشگاه در کشور و جهان بهره‌مند خواهیم شد .

وی خاطرنشان کرد: حضور دانشگاه در نظام رتبه‌بندی تایمز برای اولین‌بار در سال ۱۴۰۳، نشان از پیشرفته‌های دانشگاه دارد. ما همواره در مسیر رشد حرکت کرده‌ایم و امیدواریم در سال ۲۰۲۴ بتوانیم رتبه‌های بهتری در عرصه ملی و بین‌المللی کسب کنیم."

شایان‌ذکراست در پایان جشنواره از پژوهشگران، محققین و مخترعین برتر تقدیر به عمل آمد.

انتهای خبر/.

دیدگاه شما

وضع هوای فامنین
عکس ماهواره ای شهرستان فامنین
قیمت روز طلا، سکه و ارز در بازار
پایگاه اطلاع رسانی تامین اجتماعی
فرمانداری فامنین
شهرداری فامنین
کانال تلگرامی آوای فامنین
بازی قیام مختار