به گزارش خبرنگار فرهنگی پایگاه خبری تحلیلی «آوای فامنین» در ورود به این روستا اولین چیزی که جلب توجه میکند و به چشم میآید برج خشتی است که به نام برج گلشن معروف بوده و این برج خشتی ۴ طبقه در دوره قاجاریه احداث شده است. این برج دارای راه پلهای تنگ و کم عرض بوده که طبقات را به هم متصل میکند که توسط برادران گلشن که از مالکان روستای خوشنوا یا همان خوشآباد بودهند، احداث شده است.
در آن زمان طبقه بالای (طبقه چهارم) برج برای نگهبانی و تامین امنیت روستا مورد استفاده بوده و طبقههای مابین جهت سکونت و استراحت نگهبانان قرار گرفته میشد. طبقه زیرین نیز برای استفاده بصورت انبار و یا زندان کاربرد داشته است. ارتفاع این بنا چیزی در حدود ۱۲ متر و قطر آن به ۶ متر میرسد که با مصالح چوب و کاهگل ساخته شده است.
روستای خوشآباد به غیر از برج گلشن اثر تاریخی و مذهبی ارزشمند دیگری را نیز از گذشته به یادگار دارد که به مسجد تاریخی روستای خوشآباد یکی از زیباترین آثار تاریخی شهرستان فامنین و حتی استان همدان به شمار میرود.
این بنا نیز از لحاظ شکل و ساخت معماری شبیه مساجد ۲ روستای در اطراف خودش میباشد روستاهای خماجین و یسرلو که فاقد محراب هستند. این مسجد تاریخی به شکل مستطیل بنا شده و دارای ۸ ستون به صورت طاقی ضربی که چهار ستون در وسط مسجد و چهار ستون دیگر در دو طرف آن قرار دارند به هم متصل گشتهاند.
ستونهای این مسجد تماماً با آجر پوشیده شده و توسط طاقهای متقاطع جناقی به هم متصل گردیدند. بنای مسجد بسیار مستحکم و اصولی به نظر میآید چرا که دلیل دوام آن همین استحکام بنا است که تا به امروز پا برجاست.
درضلهای کناری مسجد دو طاقنما به صورت قرینه ساخته شده و داخل هر طاقنما هم طاقچه با عمق کم دیده میشود. در این مسجد از نوع معماری، مصالح و شکل طاقها و قوسهای آن میتوان گفت این مسجد از آثار دوران قاجاریه به جای مانده است. این بنا که تقربیاً ۱۸ سال با شماره ۱۷۱۴۴ درمورخ ۱۳۸۵/۸/۲۷ ثبت گردیده است.
برج گلشن از دوره قاجار منصوب به برادران گلشن بوده و مسجد تاریخی روستای خوشآباد نیز در آن زمان بنا شده است.
انتهای خبر/ح
دیدگاه شما