به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «آوای فامنین» به نقل از ایرنا، در دولت سیزدهم توسعه کشت دیمزاری محصولات راهبردی مورد توجه قرار گرفته است و در این زمینه در راستای جهش تولید در برخی از محصولات، توسعه دیمزارها یکی از برنامههای مهم افزایش محصولات کشاورزی است.
به گفته برخی از کارشناسان، دیم یکی از روشهای کمهزینه و استفاده بهتر از منابع طبیعی مانند باران و خاک است که از گذشته تاکنون رواج داشته است.
در گذشته برخی معتقد بودند که دیمکاری به معنی کشت بدون آبیاری است و به زراعتی گفته میشود که با آب باران رشد و نمو میکند، آنان بر این عقیده بودند که دیمکاری در کشور ایران بهخصوص در زراعت گندم و جو اهمیت بیشتری برخوردار است زیرا بخش مهمی از اراضی مزروعی کشور را به خود اختصاص داده است.
با این وجود برخی کارشناسان نیز عقیده دارند که آبیاری تکمیلی در کاهش احتمال خطر و افزایش ثبات و پایداری عملکرد محصولات کشت دیم مؤثر است. در واقع، آبیاری تکمیلی یک مداخله موقت است و به نحوی طراحی میشود که بتوان در زمانی که آب فراهم است، تعرق طبیعی گیاه را افزایش داد.
اکنون کشت دیم در کشور با هدفگذاری در جهت افزایش بهرهوری در سطح و جهش تولید همراه است و در این زمینه نیز دانشگاهها و محققان نیز دستاوردهای خود را در زمین کشت و زرع عملیاتی میکنند.
به گفته برخی از محققان، یافتن روشهای مناسب کشت و کار در دیمزارها از نحوه تهیه زمین گرفته تا روشهای کاشت و زمان کاشت برای هر منطقه و نوع عملیات لازم برای در هر ناحیه و مبارزه با علفهای هرز و استفاده از علفکشها و کاربرد کودهای شیمیایی و دامی و مقدار بذر مصرفی و روشهای نفوذ دادن باران در خاک، مهار سیلابها، ایجاد سدهای خاکی و شاید استفاده از پتانسیل آنها در آبیاری و کسب انرژی، جمعآوری آب باران از مناطق نامساعد و استفاده از آب در مناطق مستعد در مطالعه در دیمکاری نقش مهمی دارد.
انتهای خبر/.
دیدگاه شما