به گزارش آوای فامنین به نقل از فارس: ابراهیم کارخانهای در نشست تحلیلی توافقنامه ژنو در حسینیه بختیاریهای همدان، اظهار داشت: روز 22 بهمن امسال، ملت غیور ایران یک بار دیگر پرشور و با صلابت در صحنه حاضر شدند تا به دشمنان بفهمانند همچنان حامی این نظام هستند.
وی ادامه داد: ملت روز گذشته نشان دادند که نمایندگان آنان در ژنو چگونه باید با مذاکرهکنندگان برخورد کنند؛ با وجود اینکه دشمن 35 سال است که ما را تحریم هستهای کرده، همچنان شاهد هستیم که ایران هشتمین قدرت هستهای در جهان است.
رئیس کمیته هستهای مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه همه این پیشرفتها در سایه تحریم به دست آمده، خاطرنشان کرد: شهدایی مثل شهید احمدیروشن، قطعاتی را که در انحصار دشمن بود، به دست آورده و آن را بومیسازی کردند.
وی ادامه داد: با وجود اینکه ما در امور دفاعی نیز تحت تأثیر شدیدترین تحریمها بودیم؛ در حال حاضر فناوریهای نوین الکترونیکی در زمینه دفاعی را کسب کرده و در خاورمیانه در رتبه نخست قرار داریم.
کارخانهای با بیان اینکه یقیناً با شعار «ما میتوانیم» میتوان مشکلات تحریمها را نیل حل کرد، عنوان کرد: در امور ابزارهای دفاعی، هوافضا و فناوری هستهای پیشرو هستیم اما متأسفانه در زمینه قطعات خودرو و هواپیما با مشکل مواجهیم.
وی با بیان اینکه ملت ایران اگر اراده کند همه تحریمها را از مقابل برمیدارد، بیان داشت: همانگونه که آمریکا تیرماه 91 ورود نفتکشها را به آبهای ایران ممنوع کرد، درست در همان زمان صادرات نفت ایران به یک میلیون و 300 هزار بشکه رسید.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس در بخش دیگری از صحبتهای خود به دیپلماسی متفاوت دولت در سیاست خارجه اشاره کرد و عنوان داشت: بعد از آخرین جلسه سازمان ملل متحد و سخنرانی رئیس جمهور، رهبر معظم انقلاب نرمش قهرمانانه را عنوان کردند.
وی با بیان اینکه نرمش قهرمانانه یعنی تحت هر شرایط، فردی که در مقابل دشمن ایستاده، باید پیروز و قهرمان از میدان بیرون بیاید، ادامه داد: شاهد بودیم در طول مذاکرات 1+5، وزیر خارجه آمریکا مدام به اسرائیل سفر میکرد و نتیجه توافق ژنو نیز آن شد که ملت ایران از طریق رسانههای مختلف در جریان قرار گرفتند.
کارخانهای، هدف جمهوری اسلامی ایران را از مذاکرات با گروه 1+5، دستیابی به حقوق صلحآمیز هستهای عنوان کرد و اذعان داشت: رهبر معظم انقلاب تأکید دارند که خطوط قرمز ایران در این توافقنامه رعایت شود.
وی، خطوط قرمز ایران در مسائل هستهای را تکمیل نیروگاه آب سنگین اراک، تولید اورانیوم غنی شده 20 درصد و پروتکل الحاقی برشمرد.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس به بررسی تفاوت نیروگاه بوشهر و نیروگاه آب سنگین اراک پرداخت و ادامه داد: سوخت نیروگاه بوشهر اورانیوم غنی شده و سوخت نیروگاه آب سنگین اراک اورانیوم طبیعی بوده؛ علاوه بر این سیستم خنککننده بوشهر آب سبک و سیستم خنککننده نیروگاه اراک آب سنگین است.
وی با بیان اینکه رأکتور آب سنگین اراک در سال 15 تن آب سنگین تولید میکند، گفت: هر یک بشکه آب سنگین معادل 300 بشکه بنزین انرژی تولید میکند.
کارخانهای تصریح کرد: باید مواظب دسیسههای دشمن در این مذاکرات باشیم زیرا با دشمنانی مواجه هستیم که به دنبال براندازی نظام هستند و به نوعی میتوان گفت این مذاکرات زورآزمایی بین ایران و گروه 1+5 است.
وی، مسئول اجرای توافقنامه ژنو را اتحادیه اروپا، 1+5 و کاترین اشتون معرفی کرد و گفت: یکی از انتقاداتی که به این توافقنامه وارد است، نبودن ضمانت اجرایی آن است.
نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس ادامه داد: ما در 6 ماهه نخست باید با همان تعداد سانتریفیوژ که از قبل فعال بودند، غنیسازی را ادامه دهیم این در حالی است پیش از این غرب اصلاً غنیسازی را برای ایران نمیپذیرفت.
وی با تأکید بر اینکه اکنون دیگر دشمن قدرت ندارد با 19 هزار سانتریفیوژ ایران مقابله کند، گفت: تیم مذاکرهکننده باید با هوشمندی جلو رود تا بتوانیم با نسل جدید سانتریفیوژها به غنیسازی ادامه دهیم.
کارخانهای متذکر شد: اگر دشمن همه خطوقرمزها و شرایط ما را پذیرفت ما هم با او پیش میرویم در غیر این صورت اگر در روند مذاکرات هر یک از طرفین روی یک مسأله به توافق نرسد، اصل توافقنامه نیز منتفی میشود.
وی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودهاند همه مردم باید در جریان امر توافقنامه قرار بگیرند تا در صورت لزوم بتوانند از حقوق و منافع ملی خود دفاع کنند.
دیدگاه شما