کندر چیست؟ کندر یکی از گیاهان دارویی است که در طب سنتی به آن اشاره میشود، اما ممکن است بسیاری از افراد نام آن را نشنیده باشند و یا هیچ اطلاعاتی از این داروی گیاهی ارزشمند نداشته باشند.
خواص کندر برای بدن
به گزارش غفاری دایت، کندر صمغ درخت بومی مناطق بسیار گرم زمین است. رنگ آن زرد شفاف است و برای سلامتی بسیار موثر است. علیرغم طعم گس و تلخ آن، دارای عطر خوبی است. کندور صمغی است که از دیرباز شناخته شده و توسط رومیان، ایرانیان، مصریان، یونانیان و یهودیان بهعنوان دارویی برای روح و جسم استفاده میشده است. از کندر به دو صورت پودر کندر و یا روغن آن استفاده میشود که هر کدام برای بیماریهای مختلف قابل استفاده هستند. ۱۱ خاصیت مهم کندر برای بدن عبارتند از:
کاهش علائم آرتروز
بهبود عملکرد روده های و دستگاه گوارش
بهبود آسم
سلامت دهان و دندان
مبارزه با سرطان ها و توده ها
خواص ضد پیری
متعادل کننده طبع و مرطوب کننده
ضد التهاب
ضد عفونی کننده قوی
ضد باکتری
قابض
کندر برای کدام یک از اعضای بدن مفید تر است؟
کندر برای کلیه اعضای بدن مفید و قابل استفاده است. از روغن کندر بیشتر برای ترمیم زخمها، ایجاد پوست شفاف و نرم و همچنین جلوگیری و از بین بردن لکهها و چروک و جوانسازی پوست استفاده میشود. البته برای جلوگیری از ریزش مو و شوره سر و خارش کف سر و داشتن موهای پرپشت و خوش حالت نیز میتوان از کندر استفاده کرد. کندر در ترمیم ناخنها و استحکام و شفافیت و سلامت آنها نیز بسیار موثر است. برای رفع زگیل و خارش محل گزش حشرات نیز میتوان از کندر استفاده کرد.
کندر در کاهش استرس بسیار مفید است. استفاده از یک یا دو قطره روغن کندر بر روی شقیقهها هنگام سردرد موجب کاهش درد، احساس آرامش و حتی بهبود درد دید میشود. در هنگام خستگی چشم بر اثر کار زیاد، میتوان از کندر استفاده کرد. کندر در تقویت سیستم ایمنی بدن نیز بسیار موثر است. از اینرو در جلوگیری از انواع سرطانها میتوان از آن استفاده کرد. کندر در پاک کردن علائم کبد چرب و حفظ کلیهها نیز بسیار موثر است و برای جلوگیری از سنگ کیسه صفرا میتوان کندور مصرف کرد.
کندر برای درمان مجاری ادرار، افزایش قوای جنسی آقایان و بهبود عملکرد رحم و همچنین جلوگیری از بیماریهای زنان مثل کیست و یا سرطان موثر است. از کندر میتوان بهعنوان ضد افسردگی استفاده کرد؛ زیرا اثر آرامبخشی آن در افسردگی بسیار موثر است.کندر در پایین آوردن تری گلیسیرید و کلسترول خون نیز مفید است؛ از اینرو در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی استفاده از آن میتواند موثر باشد. کندر در جذب بیشترین میزان کلسیم موثر بوده و برای رفع پوکی استخوان استفاده میشود.
خواص ضدالتهابی و ضدباکتریایی این گیاه باعث کاهش عفونت نایژهها در ریه میشود و با کاهش التهاب و گرفتگی رگهای خونی باعث میشود که سلامتی ریهها بازگردد. از خونریزیهای داخلی ریه جلوگیری مینماید و حالتهای آسمی را برطرف و حملات آسمی را کنترل میکند. مصرف کندر موجب بهداشت دهان و تقویت لثهها میگردد که باعث خوشبو شدن دهان و تنفس میشود.
به همین دلیل با استفاده از خاصیت کندر برای ریه نهتنها میتوانید سلامت ریههای خود را ارتقا دهید بلکه به بهداشت و سلامت دهان و دندان خود نیز کمک میکنید. میتوانید از مصرف کندر بهجای استفاده از انواع آدامسها و خوشبوکنندهها بهرهمند شوید.
کندر در تقویت مغز و هوش بسیار موثر بوده و از این رو از خواص کندر برای حافظه و تقویت آن استفاده میکنند. به کمک آن از میتوانید از بیماریهای مغزی مثل آلزایمر، پارکینسون و فراموشیهای کوتاه مدت می جلوگیری کنید و سلامت اعصاب خود را افزایش دهید. از خاصیت کندر برای حافظه میتوان برای افرادی که در سن بالا هستند و مستعد ابتلا به بیماریهای مربوط به سیستم عصبی هستند، استفاده نمود.
1. کاهش ارتروز
2. بهبود عملکرد روده
3. بهبود آسم
4. سلامت دهان و دندان را حفظ می کند
5. مبارزه با سرطانهای خواص
6. خواص ضد پیری
7. متعادل و مرطوب کننده
8. ضد التهاب
9. ضد باکتری
10. ضد عفونی کننده
11. قابض
نحوه مصرف کندر طوری است که میتوان میتوان به صورت پودر یا روغن استفاده کرد. معمولاً طریقه مصرف کندر بهصورت پودر، آن را مخلوط با عسل به اندازه یک قاشق مرباخوری استفاده میکنند. از آنجاییکه کندور مزهای تلخ و گس دارد، میتوان آن را به صورت روغن برای مالیدن بر روی بدن و یا در کپسولهای خوراکی استفاده کرد. همچنین روغن آن را میتوان به صورت کپسول میل نمود.
خاصیت کندر نیز همچون دیگر داروهای گیاهی با توجه به موادی که در خود دارد، ممکن است با برخی داروهای شیمیایی تداخل داشته باشد؛ از اینرو برای مصرف آن باید با پزشک خود مشورت نمایید؛ اما آنچه مسلم است این است که مصرف درازمدتی هیچ داروی گیاهی پیشنهاد نمیشود و همواره باید پس از مدتی مصرف داروهای گیاهی با انجام آزمایش خون، تاثیر آن را بر سلامت خود چک کنید؛ همچنین برای طول مدت درمان میتوانید از پزشکهای سنتی کمک بگیرید.
انتهای خبر/.
دیدگاه شما