آخرین اخبار

3. دى 1402 - 14:11   |   کد مطلب: 27609
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان از توسعه ذخیره سازی سیب‌زمینی در استان خبر داد و گفت: 85 فقره سردخانه با ظرفیت ۲۵۰ هزار تن محصول به بهره‌برداری رسیده و ضایعات سیب‌زمینی را از ۲۵ درصد به سه درصد کاهش داده است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی « آوای فامنین »  به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، حسن محمدی با اشاره به برنامه‌های مدون توسعه صنایع تبدیلی محصولی چون سیب‌زمینی در استان اظهار کرد: عمده محصول تولیدی استان سیب‌زمینی است از همین رو به منظور ارتقای بهره‌وری و ایجاد ارزش افزوده درصدد برآمدیم تا صنایع تبدیلی و تکمیلی در این حوزه توسعه یابد.

وی با بیان اینکه سالانه ۹۵۰ هزار تن سیب‌زمینی بهاره و پاییزه در استان کشت می‌شود افزود: این رقم با احتساب سیب‌زمینی استان‌های همجوار که در استان ذخیره سازی می‌شوند به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن می‌رسد به عبارتی برای این میزان محصول برنامه‌ریزی لازم است.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در ادامه یادآور شد: برنامه اول مدیریت صنایع تبدیلی، ذخیره سازی این محصول استراتژیک است به طوری که با اجرای این برنامه ضایعات ۲۵ درصدی کاهش یافته و در تمام طول سال محصول با کیفیت عرضه می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ۱۵۰ جواز تاسیس سردخانه با ظرفیت بیش از ۵۰۰ هزار تن صادر شده که از این میزان ۸۵ فقره با ظرفیت ۲۵۰ هزار تن به بهره‌برداری رسیده و ۶۵ فقره با ظرفیت ۲۷۰ هزار تن نیز در دست اجراست.

محمدی در ادامه از توسعه ذخیره سازی سیب‌زمینی در استان خبر داد و گفت: این مهم سبب شده ضایعات از ۲۵ درصد به ۳ درصد تقلیل یابد.

وی با تاکید بر اینکه در بخش سورت و بسته بندی نیز اقدامات شایان ذکری انجام شده است تصریح کرد: در این حوزه هفت واحد سورت و بسته بندی با ظرفیت ۱۰۰ هزار تن، محصول استان را سورت و بسته بندی می‌کند به نحوی که قابلیت رقابت در بازار داخل و خارج را فراهم آورده اگرچه این حوزه نیازمند فرهنگ‌سازی و تلاش بیشتر است.

مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان در بخش دیگر به حوزه فرآوری سیب‌زمینی اشاره کرد و گفت: فرآوری سیب‌زمینی در استان با توجه به تولید عمده این محصول ،قیمت تمام شده مناسب‌تری خواهد داشت از همین رو مقرون به صرفه و اقتصادی است.

وی در ادامه اضافه کرد: سه جواز تاسیس برای واحد فرآوری سیب‌زمینی با پیشرفت فیزیکی ۴۰، ۱۵ و ۱۰ درصد صادر شده و در حال احداث است و چنانچه تسهیلات مورد نیاز تامین شود به چرخه تولید افزوده خواهند شد.

محمدی در پایان ذخیره سازی، سورت و بسته بندی و فرآوری سیب‌زمینی را جزو برنامه‌های مدون در راستای ایجاد ارزش افزوده و راهکاری برای جلوگیری از خام فروشی سیب‌زمینی دانست.

انتهای خبر/.

دیدگاه شما

وضع هوای فامنین
عکس ماهواره ای شهرستان فامنین
قیمت روز طلا، سکه و ارز در بازار
پایگاه اطلاع رسانی تامین اجتماعی
فرمانداری فامنین
شهرداری فامنین
کانال تلگرامی آوای فامنین
بازی قیام مختار